archforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

MASTERI, ŠTA POSLE FAKSA?

+7
Bukinjo
Mala
pailhead
marjov
Ana Petrovic
arc
Urbanista
11 posters

Strana 8 od 12 Prethodni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeći

Ići dole

MASTERI, ŠTA POSLE FAKSA? - Page 8 Empty Re: MASTERI, ŠTA POSLE FAKSA?

Počalji  Mala Pon Feb 04, 2008 7:00 pm

Ako te interesuju cene radova, pitaj eminu, a ako te interesuje kako da predas tudj rad i dobijes vecu ocenu, pitaj urbanistu. Ja se u te stvari stvarno ne razumem. Koliko toliko se trudim da ipak ovo sve izguram sam, i posteno. Nikako mi ne pomaze ovde, ali ionako se spremam za neku drugu sredinu, gde je drugaciji sistem vrednosti.

ajde da razjasnimo nesto.
rad koji je Urbanista pominjao uopste nije bio kupljwen, jer da jeste, ne bi bilo primedbi na moj rukopis.

takodje, Urbanista je bio PRINUDJEN da prepise rad jer je imao gomilu privatnih problema i nije mogao da ga uradi.

i ja ne vidim nista lose u tome sto sam drugu dala da prepise rad.
i uvek bih to uradila!

to se Pail zove kolegijalnost!
to je ono shto ti nemash i nikad necesh imati jer celog zivota mislish samo na svoju guzicu!

ja nisam od onih sujetnih kretena koji misle da svi treba da propadnu da bih ja prosperirala! naprotiv! mnogo vishe cenim drugarstvo i kolegijalnost! ljudi smo da pomognemo jedni drugima, a ne da podmecemo nogu jedni drugima! ja bar tako gledam na stvari, a znam da i Urbanista isto misli! jer da ne misli, ne bi bojio moj sintezni celu noc pred predajju! ja se toga ne stidim! shvati! za mene vise vredi jedan prijtelj nego gomila diploma i slichnih gluposti. a znassh li zashto? zato Pail, jer imam toliko raznih diploma sa raznih takmichenja, manifestacija, svega i svachega i znam da ih nisam pogledala nikad niti mi nesto znache.
Pre svega treba da budesh chovek a onda sve drugo.
Loshi ljudi ne stizu daleko bez obzira na sav trud i pokushaje.
Koliko vidim, tebe ni u tvojoj generaciji mnogo ne vole. Zapitaj se zasto.
A mene i dan danashnji zovu, javljaju se, kafenishemo, zezamo se, jedni drugima prosledjujemo literaturu.....
Rekla sam ti vec, sve u zivotu treba zasluziti.
Pomozi drugom da bi drugi pomogao tebi.

Kukash na AC...... pa choveche, ja nisam radila samo svoj AC svojevremeno, vetj i drugu koji nije mogao da stigne. Nema tu para Pail, ali ima drugarstva. To je ono bitno.
Ali ti to nikad neces biti u stanju da shvatish jer je tvoj mozak frustriran glupostima i okrivljivanju svih drugih za sopstvene neuspehe. Takvim stavom i ponasanje nikad nigde neces stvarno stici. Samo ce ljudi josh vise da te preziru i izbegavaju.
Mala
Mala

Broj poruka : 192
Godina : 41
Datum upisa : 19.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Pon Feb 04, 2008 8:13 pm

Da, ja koji svoje radove kacim na server odakle svi mogu da ih skinu, i saljem posle linkove i ljudima koje znam i koje ne znam, bas ne znam sta je kolegijalnost i ispomoc.

Objasni se ti ovde sa urbanistom, on je taj koji je napisao da si ti platila rad i da zato on smatra da je u redu bilo da ga prepise, a ne da je imao probleme pa mu je drugarica pomogla. Napsiao je on i jedno i drugo, ali kako je to srocio, i kako je spomenuo ovaj prvi deo, ispalo je da to pravda njegov postupak, a ne situacija u kojoj se nasao.
pailhead
pailhead

Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mala Pon Feb 04, 2008 8:16 pm

on je sluchajno napravio greshku, ali to ne znachi da bilo ko od nas treba da mu skune glavu.

u celoj situaciji ja treba da se nadjem uvredjena shto je lupio da sam platila rad.
ali eto, ja ne skudam glave zbog toga.

a ti samo nastavi da se hvatash za gluposti.

nashe vishe proshlo nego shto ostalo na faxu, a ti vidi sta ces ti da radis.
Mala
Mala

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Pon Feb 04, 2008 8:20 pm

Ne brini ti moje brige.

Ja sam se uhvatio za argumente koje je urbanista upotrebio u diskusiji, ne za gluposti.
U stvari, ako ti argumente svog drugara nazivas glupostima ajd. slozicu se, gluposti su u pitanju.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mala Pon Feb 04, 2008 10:14 pm

inache se hvatash za gluposti, ne samo u ovoj diskusiji.

ustvari, sve shto dotaknesh, pretvorish u glupost...
Mala
Mala

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Urbanista Uto Feb 05, 2008 1:49 am

Izvinjavam se Emini za digresiju o kupljenom radu.
Bilo je to glupo od mene, rekao sam u afektu, a nisam bio siguran.

Izvini!
Urbanista
Urbanista

Broj poruka : 545
Datum upisa : 19.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Urbanista Uto Feb 05, 2008 2:39 am

Pailhead, ili ti "Vedroglavi" (na naški),

žao mi je što ću na ovom forumu morati da dam neki komentar o bilo kojoj, u ovom slučaju - tvojoj ličnosti, znam da nije pristojno i uobičajeno na forumima ali moram jer ne znam kako da drukčije odgovorim na tvoje prethodne postove...

Naime, ti svakako imaš dužu krizu identiteta (o ovome sam pisao) i svakako komplekse niže i više vrednosti, jer to uvek ide zajedno, propraćeno latentnom autokritičnošću koje, dakle, vešto skrivaš i tako nezadovoljan samim sobom ne poistovećuješ činjenice sa faktima za koje znaš da su realne i istinite.

Ti si svakako sujetna osoba koja nikako ne trpi kritiku i samim tim koristi svoj mehanizam odbrane i projekcije na predmete i činjenice koje te okružuju. Gubiš razumevanje usled poniženosti i predstavljaš sebe u svetlu onog ko nisi pa tako i na primer stavljaš avatare koji nikako ne podležu tvojim psihičkim konturama već totalno prikazuju ličnost koja nikako nisi ti. Ti nikad ne bi prikazao sebe u širem obliku nego u onom koji nikako ne predstavlja tvoju ličnost. Pa bi tako, teška srca, stavio svoju pravu fotografiju iza ovih izjava jer - to nisi ti.

Ovakvo ponašanje proizilazi iz činjenice da se sâm osećaš ugroženim, osećajući da si u poziciji niže vrednosti. Ovo je proizvod tvog društvenog položaja i socioloških okolnosti pa samim tim bi se svako, ko bi bio na tvom mestu, ponašao tako.

Ti treba da shvatiš da jako malo poznaješ svet oko sebe, kao i svi mi, i da najčešće tvoja kritika nije razumna.

Tebi kritika predstavlja zadovoljstvo ali i želju da motivišeš nekog. Komentarišeš druge, a sebe samog ne poznaješ - ne znaš šta želiš, šta hoćeš itd.

Meni tvoje kritike ne zanče ništa, kad bi me neka tvoja reč povredila - to bi značilo da sam je prihvatio kao istinu, i onda gubim. Isto bi tako povredio moju sujetu koja bi se osetila u položaju niže vrednosti.

Ali ovo je meni poznato pa se kontrolišem i profesionalni psiholog ne bi mogao da me "provali" ali ti očigledno ne znaš osnovne stvari psihologije pa ljudima jasno daješ do znanja ko si ti.

Veruj mi, tvoji komentari su okruženju beznačajni, nećeš postići ništa.

Kritika je sastavni deo čovekove psihe, to je normalno. Kad sujeta ne bi postojala - kritika nas nikad ne bi povredila.

Poslednji izmenio dana Uto Feb 05, 2008 3:18 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Urbanista
Urbanista

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Uto Feb 05, 2008 3:12 am

"I smell something... Is it dog? No... Is it horse? No... I know. Its BULLSHIT" (Del Boy - Only Fools and Horses)
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Urbanista Uto Feb 05, 2008 3:17 am

Evo još jednog dokaza ko si ti...
Urbanista
Urbanista

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Uto Feb 05, 2008 3:23 am

Svaka tebi cast brate, doktorirao si psihologiju, urbanizam, a pride jos i radis. Skidam kapu.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Urbanista Uto Feb 05, 2008 3:25 am

Smeta ti što i ti nisi nešto od ovog?
Muči te? Proradila ti sujeta?
Urbanista
Urbanista

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Uto Feb 05, 2008 3:26 am

Nisi svestan koliko si u pravu. Dirnuo si me, stidim se samog sebe i rasplakao sam se.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Uto Feb 05, 2008 3:26 am

Joj izvini, i to je bila greska, svestan si koliko si u pravu, izvini sto vredjam.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Urbanista Uto Feb 05, 2008 3:28 am

Hvala što si priznao da sam u pravu!

Nemoj da plačeš jer, rekao sam, ovo je normalno samo što ti moraš malo više da upoznaš sebe samog...

(znam da ne plačeš trenutno ali emotivna si ličnost - u to sam siguran)
Urbanista
Urbanista

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Uto Feb 05, 2008 3:31 am

Pif tesko je zakljuciti da sam emotivan kada me svaka glupost pogadja. Nego ne razumem neke stvari.

Sta je recimo "psiholoska kontura"?
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Urbanista Uto Feb 05, 2008 3:34 am

Dobro pitanje...

Psihološka kontura ili okvir su tvoje osnovne ali ključne psihološke crte koje poseduješ...

Nisi srećan, zato si emotivan.
Urbanista
Urbanista

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Uto Feb 05, 2008 3:36 am

Sta su psiholoske crte onda? Zar je bitno da li su konture ili crte?
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Urbanista Uto Feb 05, 2008 3:41 am

Upravo koristiš mehanizam projekcije, pokušavaš da pronađeš iole nečeg što bi napalo moju sujetu, aludirajući da sam negde pogrešio, a dobro znaš šta sam hteo da kažem.

Udahni, smiri se i reci sebi da umeš ti bolje da odgovoriš od ovog, tvoj ego je "ja" i odbaci naviku za korišćenjem mehanizma projekcije - nisi dobar u tome.
Urbanista
Urbanista

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Uto Feb 05, 2008 3:42 am

Bas naprotiv, stvarno ne razumem o cemu se radi. Veci deo onog teksta nisam razumeo, znam nesto malo o krizi identiteta i koliko znam uopste ne mora biti losa stvar. Psiholoske konture ili crte uopste ne znam sta su. I ne bih vise da ti protivrecim sam si valjda gore rekao da ne znam osnove psihologije.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Uto Feb 05, 2008 3:43 am

Eto ne znam ni sta su projekcije.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Urbanista Uto Feb 05, 2008 3:48 am

Mehanizmi projekcije su tipični kod narkomana: svaljuju krivicu na roditelje (najčešće) zbog početka korišćenja i "nisu oni ni za šta oni krivi već drugi i određene okolnosti"...

Meh. projekcije = svaljivanje krivice

Poslednji izmenio dana Uto Feb 05, 2008 3:52 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Urbanista
Urbanista

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Urbanista Uto Feb 05, 2008 3:51 am

Krizu identiteta je svako od nas imao. Najčešće se pojavljuju kod adolescenata i samokritičnih osoba koje nisu zadovoljne sobom.

To nije loše! To je prolazno! Samo, nekog uhvati ranije, a nekog kasnije.

Ja sam se skoro (pre 3-4 godina) otarasio toga i sada sam srećniji.
Urbanista
Urbanista

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mala Uto Feb 05, 2008 3:51 am

Pail, ja ti ne preporuchujem da se sa Urbanistom kachish oko psihologije.... Potkovan je zestoko.....

p.s.
Idi sine neshto @ebi pa tako lechi frustracije, nemoj nas ovde da d@kash badava.
Mala
Mala

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Mala Uto Feb 05, 2008 3:56 am

Urbanista ::A šta bih tek za tebe imao da kažem...
Pa za Auroru...

Pa za sebe...

hahahhahhhhahahha

zivo me zanima!

ajd, ili mi to kucaj na pp ili vikaj telefonEm Smile
da te ne utepam Smile
Mala
Mala

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  pailhead Uto Feb 05, 2008 4:03 am

Vidi care, rekao bih da me preozbiljno shvatas, da ne kazem pripisujes mi vise zasluge nego sto zasluzujem. Stvarno nemam neku jaku strategiju osnovanu na tim psiholoskim principama i metodama koje pominjes. Cini mi se da previse ovo licno shvatas, s obzirom da ne znam apsolutno nista o tebi. A moram priznati, sve ono sto si napisao dobro zvuci meni kao laiku, mozda i stoji, ali cudno mi je da se tako lako moze uraditi profil nekoga koga uzivo nisi ni cuo ni video, na osnovu malo pisanija po nekom forumu.

Mozda te je zbunio avatar, ovde stvarno nije u pitanju vendetta. Ja jednostavno mrzim ovaj fakultet, i mnogo mi je lakse kada ga pljujem. Zasto, predstavu nemam, to mozes mozda ti da mi objasnis, ili cu sam shvatiti kad procitam neku knjigu na ovu temu.

A deluje mi da smo u istoj situaciji, ja ako kritikujem taj fakultet, promene ili neko stanje, isticem tudju glupost. Ti ako opet, sa druge strane pricas kako je sve u redu, dok ja kritikujem, istices da nesto sa mnom nije u redu, te valjda zbog toga raspravljamo.

Al jos jednom cu ti reci, stvarno nije toliko promisljeno koliko mi se cini da si ti stekao utisak. Ja ovo procitam jednom, nesto zapamtim, nesto citiram, tako mi je i emina nesto cantrala na drugom forumu, kako je ona vredna, kako zaboga tesko sturida, a eto ja imao srece pa nasao neki njen post gde pise da je zaboravila da prijavi ispit i da ce nesto da muva, posrecilo mi se, bilo je smesno. Eto tako, ovde smo pricali o kvalitetu studenata, Aurora dosla i iscudila se boze ko je to ko prepisuje i kupuje radove, a ono paf, dve stranice pre toga, ti pricas bas o tome, u prvom licu.
pailhead
pailhead

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 8 od 12 Prethodni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu