URBANIZAM
+6
arh_aurora
prof. Voland
pailhead
TetkaH
ameridojtega
Urbanista
10 posters
archforum :: razno :: arhitektura
Strana 7 od 9
Strana 7 od 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: URBANIZAM
Nismo, ne znam dal sam ikad bio u nishu.
pailhead- Broj poruka : 712
Datum upisa : 22.12.2007
Pa i kako bi kad su drugu nagradu delili moja koleginica i studenti iz Niša...
c c c
c c c
Urbanista- Broj poruka : 545
Datum upisa : 19.12.2007
Urbanista ::Pa i kako bi kad su drugu nagradu delili moja koleginica i studenti iz Niša...
c c c
Pricamo izgleda o nekom potpuno drugom salonu urbanizma, ili sam mozda ja pobrkao neke loncice, Mislio sam na 2007u godinu, nisam znao da su nagradjivani studenti? Jel mislimo na istu stvar?
Samo mi reci u kojoj si kategoriji dobio?
Možeš u PM ako ne želiš javno zbog identiteta.
Možeš u PM ako ne želiš javno zbog identiteta.
Ubi me ako znam,
evo gledam sad plakat, prilepljena je nalepnica na kojoj pise "04 URBANISTICKI PROJEKTI I REALIZACIJE" "DRUGA NAGRADA" a dole "16.salon urbanizma, urbanisticki projekti i realizacije 4.05."
Koliko to kategorija ima?
evo gledam sad plakat, prilepljena je nalepnica na kojoj pise "04 URBANISTICKI PROJEKTI I REALIZACIJE" "DRUGA NAGRADA" a dole "16.salon urbanizma, urbanisticki projekti i realizacije 4.05."
Koliko to kategorija ima?
Nema te...
U toj kategoriji je drugu dobio Kosovo projekt i sve su žene
U toj kategoriji je drugu dobio Kosovo projekt i sve su žene
Tu sam ucestvovao, stoji ime kosovo projekta, tih zena i moje.
Žao mi je, nema te u zvaničnoj publikaciji kao ni u izveštaju žirija...
Hm... nije da mi je od nekog preteranog znacaja, ali jesam radio u tom timu, i stoji moje ime, bar na plakatu. Valjda cu moci negde da spomenem da sam ucestvovao... Gde se moze pogledati ta publikacija, jeste malo bezveze ako me nisu naveli.
Publikaciju, koja ilistruje sve radove ali ne navodi nagrade, smo dobili u Nišu, na salonu. Na kraju smo dobili uheftan A4 - izveštaj žirija gde piše ko je dobio nagrade.
Meni su permutovali slovo u prezimenu...
Meni su permutovali slovo u prezimenu...
Bezveze. Ja samo imam sliku plakata sa tom nalepnicom gde pise nagrada.
Kao i nagrade
Al' dobro je što postoji! Upoznao sam organizatorku, teško je bez sponzora...
Al' dobro je što postoji! Upoznao sam organizatorku, teško je bez sponzora...
Evo zašto je dobro nekad napisati dva posta. Napisao si samo "Bezveze" pa ja odgovorio pa si ti dodao da imaš samo plakat.
Ne brini, biće još prilika!
Nisi ti naivan oko urbanizma
Ne brini, biće još prilika!
Nisi ti naivan oko urbanizma
pailhead ::Bezveze. Ja samo imam sliku plakata sa tom nalepnicom gde pise nagrada.
Izvinjavam se sto se mesam, ali u kom delu projekta si ucestvovao? Idejnom, 3d, dizajn plakata,...?
Neki put izuzmu sa plakata deo tima koji je bio zaduzen za tehnicki deo, sto je apsolutno nepravedno, kao da je to nebitan deo posla...
arh_aurora- Broj poruka : 368
Godina : 40
Datum upisa : 25.12.2007
Mi smo imali jako puno učesnika (zbog revizija, ovlašćenja...) i sve su naveli.
Trebalo je da me navedu kao 'saradnika', ali sam... iz nekog razloga, (samo meni jasnom u tom trenutku) insistirao da samo stave "izrada 3d modela". Moje iskustvo je da se ne treba previse eksponirati tokom studija, jer je ovaj fakultet kao Prokrustova postelja.
Mora da sam se nekome gadno zamerio, jer ne verujem da je tako lako napraviti ovakav propust. Moje ime cak stoji pre kosovo projekta. Inace radio sam svasta, ucestvovao sam u projektu, radio 3d model, a na kraju i sastavio taj plakat (ne bih bas rekao dizajnirao... posto ga nisam dizajnirao vec sastavio )
Mora da sam se nekome gadno zamerio, jer ne verujem da je tako lako napraviti ovakav propust. Moje ime cak stoji pre kosovo projekta. Inace radio sam svasta, ucestvovao sam u projektu, radio 3d model, a na kraju i sastavio taj plakat (ne bih bas rekao dizajnirao... posto ga nisam dizajnirao vec sastavio )
Urbanista ::Mi smo imali jako puno učesnika (zbog revizija, ovlašćenja...) i sve su naveli.
Ne znam, zaista...
Kada sam predavala konkurs u 2. godini, posebno smo naglasili ime decka koji je radio 3D, ali njega posle nije bilo uopste u zvanicnoj publikaciji....samo njega
pailhead ::... jer je ovaj fakultet kao Prokrustova postelja.
Uh al' razmišljaš surovo
A ti budi Tezej pa udri
Nemoj da me shvatiš pogrešno, cenim tvoje učešće ali smatram da nikako ne treba navoditi 3D modelare ili dizajnere prezentacije na plakatu za izložbu.
Tako se eksponiraju i vrednuju vizuelni prikazi, a to nikako ne treba!
Svi znamo da rešenje može da bude dobro iako je loše prezentovano!
Ne kažem da prezentacija nije bitna ali nije ključna!
E, pa to kazem...
Cesto se desava da ime ljudi koji rade 3D, dizajn plakata, sredjuju crteze u CAD-u, kazem taj tehnicki deo, naprosto izuzmu...
Mada to nije fer... Cesto se desava da osoba koja radi taj deo, upravo ima najveci deo posla - secam se da smo mu nas dve nacrtale osnove i preseka i da smo spavale, dok je on radio 3D
Nama posle bas bilo glupo zbog tog decka, na izlozbi mu nije bilo imena, novac od nagrade smo podelili na 3 dela, ali sta to njemu vredi kad on to ne moze posle da stavi u svoj CV, kad niko nije video da je radio na tome...
A sto je najcrnje od svega, moja drugarica i ja smo isle da predamo rad, na kraju je cak mogao da pomisli da namerno nismo stavile njegovo ime, sto nikako nije tacno...
Cesto se desava da ime ljudi koji rade 3D, dizajn plakata, sredjuju crteze u CAD-u, kazem taj tehnicki deo, naprosto izuzmu...
Mada to nije fer... Cesto se desava da osoba koja radi taj deo, upravo ima najveci deo posla - secam se da smo mu nas dve nacrtale osnove i preseka i da smo spavale, dok je on radio 3D
Nama posle bas bilo glupo zbog tog decka, na izlozbi mu nije bilo imena, novac od nagrade smo podelili na 3 dela, ali sta to njemu vredi kad on to ne moze posle da stavi u svoj CV, kad niko nije video da je radio na tome...
A sto je najcrnje od svega, moja drugarica i ja smo isle da predamo rad, na kraju je cak mogao da pomisli da namerno nismo stavile njegovo ime, sto nikako nije tacno...
Urbanista ::pailhead ::... jer je ovaj fakultet kao Prokrustova postelja.
Uh al' razmišljaš surovo
A ti budi Tezej pa udri
Nemoj da me shvatiš pogrešno, cenim tvoje učešće ali smatram da nikako ne treba navoditi 3D modelare ili dizajnere prezentacije na plakatu za izložbu.
Tako se eksponiraju i vrednuju vizuelni prikazi, a to nikako ne treba!
Svi znamo da rešenje može da bude dobro iako je loše prezentovano!
Ne kažem da prezentacija nije bitna ali nije ključna!
Ne slazem se sa tobom, pise ti u prethodnom postu zasto. Ako nista drugo, treba ih napomenuti upravo po tome sta su radili - ako nekome nije pravo da svi budu ista grupa (sto meni nije jasno, licno je meni sve jedno), onda bar treba napomenuti 3D radio taj i taj...Ne znam sto je to problem napisati jos dve reci na plakatu, a taj neko moze da se pozove na taj rad, ako mu je pretezno to bitno - izrada 3D modela, npr. taj decko sa kojim smo mi radile je sa ЕТF-a, kada bude trazio posao nikome nece biti bitno da li je on bio clan tima na Urbanistickom, projektantskom ili bilo kom konkursu koji je dobio nagradu, vec upravo kvalitet tog 3D modela...
Isto vazi i za nekoga ko studira dizajn, a radio je na dizajniranju plakata - niko nece gledati kvalitet arhitektonskog resenja, vec kvalitet dizajna ...
Prezentacije dizajnera su nešto drugo...
Hajde pa mi reci da li na plakatima eminentnih arhitekata piše ko im je radio model
Zamisli taj prizor
Ako je on primenio neke svoje ideje i izmene pri modelovanju - onda je učesnik u izradi projekta.
Zamisli koliko ljudi radi za Fosterove projekte pa se ne navode...
Softver je sredstvo, a ne cilj!
Nećemo valjda pisati i na kom smo programu radili?
Kažem opet, žao mi je.
Hajde pa mi reci da li na plakatima eminentnih arhitekata piše ko im je radio model
Zamisli taj prizor
Ako je on primenio neke svoje ideje i izmene pri modelovanju - onda je učesnik u izradi projekta.
Kažem opet, žao mi je.
Urbanista ::Prezentacije dizajnera su nešto drugo...
Zamisli taj prizor
Kažem opet, žao mi je.
Posalji mi neki Fosterov plakat, pa da vidimo?
Nemojmo preterivati, necemo navoditi programe, ali je u redu i profesionalno navesti osobu koja je radila 3D, animaciju itd...
I gotovo sigurno da neko ko radi 3D primeni neke svoje ideje pri modelovanju...
Zapravo, ako se secas projekata koje nam je Nestorovic donosio u amf. uvek je p[isalo ko je radio animaciju, prezentaciju, 3D....
Dalje, ako gledas emisije iz Arhitekture na Discovery-ju, uvek pomenu coveka koji radi 3D, animaciju,....za neki objekat koji prezentuju
Poenta price je da ARHITEKTURA (ili ajde ARHITEKTURA I URBANIZAM), a narocito urbanizam nisu vise oblasti u kojima inailazis na projekte koje potpisuje jedan, ili dva coveka... Nekada su taj jedan ili dvojica, radili SVE! Pa cak i makete u 90% slucajeva (sto je paralela danasnjem 3D), a bas eminentni arhitekti imali su svoje maketare i modelare, pa ces cak i njihova imena sresti makar na poledjini makete.
Danas su to ogrooomni timovi koji obuhvataju gotovo sve struke, tako da je sasvim u redu navesti sve clanove tima. timovi imaju svoje menadzere, ljude zaduzene za reklamu itd, veruj mi kod velikih projekata kao sto su Fosterovi, nailazis na njihova imena. Pa nece valjda taj menadzer, ili tvorac eminacije dozvoliti da njegov rad padne po ime Fostera. Covek se time bavi i na osnovu toga trazi posao.
Pa opste je poznata stvar da Frenk Geri svoje ideje u vidu zvrljotine (maltene na salveti) predaje timu, koji od slobodorucne skice stvori ono sto se kasnije izgradi. pokusacu da se setim imena arhitekte koji radi SVE Gerijeve projekte - od faze na salveti do izvodjackih projekata, znala sam to...
Urbanista ::Prezentacije dizajnera su nešto drugo...
Zamisli taj prizor
Kažem opet, žao mi je.
Ali vidis moje ime stoji na plakatu, a i sam kazes da ste i vi naveli gomilu ljudi i da su svi zavrsili u publikaciji, objasni mi logiku toga? I druga stvar, i eminentne arhitekte navode clanove timova, ili timove sa kojima su saradjivali. Tako su imena screampoint-a, ili AMD-a navedena na mnogim plakatima, sajtovima i publikacijama.
Ja cu navesti ovaj projekat kao referencu, a cik da vidim da mi neko to ospori, ako uzmem preporuku/potvrdu autora radova.
Mi smo imali gomilu ljudi na spisku zato što je u pitanju veći biro i svako od tih ljudi je imao neko ovlašćenje: rukovodilac taj i taj, koordinatori (tu sam i ja) ti i ti pa još imamo i konsultante iz drugih struka i još sekretara i metodologa - na spisku...
Ovaj spisak mi ne smeta ali potiskuju se imena ljudi koji su najviše doprineli rešenju...
E, tu meni nešto smeta, kako me ne shvatate
Ovaj spisak mi ne smeta ali potiskuju se imena ljudi koji su najviše doprineli rešenju...
Urbanista ::Mi smo imali gomilu ljudi na spisku zato što je u pitanju veći biro i svako od tih ljudi je imao neko ovlašćenje: rukovodilac taj i taj, koordinatori (tu sam i ja) ti i ti pa još imamo i konsultante iz drugih struka i još sekretara i metodologa - na spisku...
Ma razumem ja to....ali zato lepo napises....idejni projekat, taj i taj, koordinator, taj i taj, kafu kuvao taj i taj.... I nece biti zabune!
Strana 7 od 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Skripta za urbanizam
» studio projekat M6 URBANIZAM
» Da li je urbanizam za vreme protesta u cetvrtak?
» Koji studio urbanizam izabrati, iskustva, saveti :)
» studio projekat M6 URBANIZAM
» Da li je urbanizam za vreme protesta u cetvrtak?
» Koji studio urbanizam izabrati, iskustva, saveti :)
archforum :: razno :: arhitektura
Strana 7 od 9
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu